Španělské ptáčky z východu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězí zadní
1 malá mrkev
2 nakladané okurky
4 plátky slaniny
1 vajíčko uvařené na tvrdo
1 cibule
mletá paprika
sůl
mletý pepř černý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme.

  2. Na každý plátok uložíme hranolček slaniny, mrkvy, uhorky a štvrtinku vajíčka. Stočíme a zopneme.

  3. Na oleji opražíme narezanú cibuľu a ne nej orestujeme zo všetkých strán vtáčky“. Pridáme mletú papriku, premiešame a podlejeme horúcou vodou.

  4. Dusíme do mäkka (robím vždy v tlakovom hrnci, je to cca 40 min od začiatku varu). Hotové vtáčiky podávame s ryžou a ľubovoľným zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!