Španělské ptáčky z východu
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky hovězí zadní
- 1 malá mrkev
- 2 nakladané okurky
- 4 plátky slaniny
- 1 vajíčko uvařené na tvrdo
- 1 cibule
- mletá paprika
- sůl
- mletý pepř černý
- olej
Postup Španělské ptáčky z východu
Postup přípravy receptu
-
Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme.
Na každý plátok uložíme hranolček slaniny, mrkvy, uhorky a štvrtinku vajíčka. Stočíme a zopneme.
Na oleji opražíme narezanú cibuľu a ne nej orestujeme zo všetkých strán vtáčky“. Pridáme mletú papriku, premiešame a podlejeme horúcou vodou.
Dusíme do mäkka (robím vždy v tlakovom hrnci, je to cca 40 min od začiatku varu). Hotové vtáčiky podávame s ryžou a ľubovoľným zeleninovým šalátom.