Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně
Recepty, OstatníSuroviny
- Uvařené uzené maso
- Na kaši:
- brambory
- celá palička česneku
- mléko
- máslo
- sůl
- Na okurkovou směs:
- kyselé okurky
- dijónská hořčice
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme upéct česnek do trouby předehřáté na 220-250°C. Česnek svrchu seřízneme tak, abychom obnažili všechny stroužky, poklademe kouskem másla a zabalíme celý do alobalu. Pečeme cca 45 minut, až je na omak měkký.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.Slijeme, přidáme máslo, ohřáté mléko a vymačkaný upečený česnek. Vyšleháme dohladka, dochutíme popř. solí. Na okurkovou směs smícháme na drobno nakrájené okurky, jarní cibulku, dijonskou hořčici, olivový olej, pepř a sůl.
Na talíř si dáme bramborovou kaši, na ni natrháme na kousky uzené maso, na maso navršíme okurkovou směs a můžeme ještě polít trochou přepuštěného másla. Jíme nejlépe lžící:-)