Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně

Recepty, Ostatní

Suroviny

Uvařené uzené maso
Na kaši:
brambory
celá palička česneku
mléko
máslo
sůl
Na okurkovou směs:
kyselé okurky
dijónská hořčice
jarní cibulka
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme upéct česnek do trouby předehřáté na 220-250°C. Česnek svrchu seřízneme tak, abychom obnažili všechny stroužky, poklademe kouskem másla a zabalíme celý do alobalu. Pečeme cca 45 minut, až je na omak měkký.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.Slijeme, přidáme máslo, ohřáté mléko a vymačkaný upečený česnek. Vyšleháme dohladka, dochutíme popř. solí. Na okurkovou směs smícháme na drobno nakrájené okurky, jarní cibulku, dijonskou hořčici, olivový olej, pepř a sůl.

  3. Na talíř si dáme bramborovou kaši, na ni natrháme na kousky uzené maso, na maso navršíme okurkovou směs a můžeme ještě polít trochou přepuštěného másla. Jíme nejlépe lžící:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!