Africký hrnec
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- olej
- cca 5 cm čerstvého zázvoru
- 5 stroužků česneku
- kari
- kurkuma
- římský kmín
- koriandr
- 2 mrkve
- 1/4 středního celeru
- 1 cibuli
- 1 menší cuketu
- 1 bílou papriku
- 1 červenou kapii
- pórek
- 4 rajčata
- feferonka
- kečup ostrý
- hrst strouhaného kokosu
- sůl
Postup Africký hrnec
Postup přípravy receptu
-
Zázvor a česnek nasekáme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme koření a necháme ho chvíli zavonět. Nespálit!
Část směsi odebereme stranou, do hrnce přidáme postupně nakrájenou zeleninu (kromě rajčat) a osmahneme.
Zvlášť na pánvi na druhé polovině základu restujeme na kostky nakrájená kuřecí prsíčka a přidáme do hrnce k zelenině.
Přihodíme na čtvrtky nakrájená rajčata, kokos, feferonku přilijeme kečup (asi tak 100 ml) nebo rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží.