Buchta s kakaovou rebarborou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- hrstka drcených mandlí
- 1/2 hrnku oleje
- 1/4 hrnku mléka
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- pár kapek vanilkové tresti
- špetka soli
- rebarbora (cca 6 stonků)
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce kakaa
- tuk
- strouhanka na vymazání a vysypání plechu
Postup Buchta s kakaovou rebarborou
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem, olejem, mlékem, trestí a špetkou solí. Mouku smícháme s kypřícím práškem a s mandlemi a přidáme k řídké směsi. Metlou/vařečkou promícháme.
Plech si prsty vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vyplníme ho těstem.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse ji smícháme se 2 lžícemi mléka a 2 lžícemi cukru. Polovinu těsta na plechu posypeme polovinou rebarbory, druhou část rebarbory smícháme s kakaem a posypeme druhou polovinu těsta (pokud chceme celý plech kakaové rebarbory, smícháme ji hned se 2 lžícemi kakaa).
Buchtu vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme cca 40 minut - zkusíme špejlí, zda-li se už na ni těsto nelepí.
Vychladlou buchtu pocukrujeme moučkovým cukrem.