Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce lososa
2 čajové lžičky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku
80 ml olivového oleje
mořská sůl
Celerový salát:
1 kg celeru pokrájeného na nudličky
240 ml zakysané smetany
150 ml smetany na šlehání
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
2 čajové lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku smícháme smetany, citrónovou šťávu a hořčici.

  2. Podle chuti osolíme, opepříme a zahříváme na slabém plameni.

  3. Přivedeme k varu a asi 3-4 minuty povaříme, aby byla směs krásně hladká.

  4. Pak přidáme nudličky celeru a prohřejeme.

  5. Dáme stranou a udržujeme teplé.

  6. Tymián pepř, česnek, sůl a olej smícháme v misce.

  7. Směsí potřeme porce lososa a z obou stran ho asi 5 minut grilujeme.

  8. Podáváme společně s teplým celerovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!