Tymiánový chléb na špízu
Recepty, GrilováníSuroviny
- 150 g hladké mouky
- stroužek česneku
- 3 snítky tymiánu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 4 lžíce olivového oleje
- 100 ml mléka
- špetka soli
- pepř
Postup Tymiánový chléb na špízu
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme mouku a prášek do pečiva, lístečky tymiánu, rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme. Do moučné směsi vidličkou vmícháme olej a pomalu, za stálého míchání přidáváme mléko.
Vál poprášíme moukou a těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké a vláčné. Pomoučenýma rukama ho rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme váleček dlouhý 25 cm a spirálovitě jej omotáme kolem kovového špízu.
Grilujeme asi 25 min, často obracíme. (Samozřejmě, že čím je váleček chlebového těsta silnější, tím hůř se propéká.)