Kuřecí paličky na tymiánových bramborách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí paličky pro každého asi 2 ks
brambory-syrové
sůl
čerstvý tymián
olej
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky omyji, osuším a naložím na 3-4 hodiny do marinády z trošky oleje a grilovacího koření. Syrové brambory ve slupce pořádně vydrhnu a také osuším, nakrájím na půlměsíčky a ve větší míse smíchám s trošičkou oleje, soli a několika snítkami tymiánu. Do pekáčku s víkem dám na dno všechny brambory, na to navrstvím kuřecí paličky a přiklopím. Peču na 180-200°C do změknutí brambor i kuřete. Pak na chvilku pekáč odkryji a nechám na kuřeti i bramborách udělat kůrku. Podáváme společně, štáva z kuřete a ta trošku oleje se krásně na dně pekáče propojí a máte jídlo štavnaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!