Králičí závitky na tymiánu s pečenou zeleninou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 vykostěné králičí hřbety
- plátky sušené šunky
- brambory
- fialové brambory
- cuketa
- červená paprika
- cibule
- dijonská hořčice
- čerstvý tymián
- červené pesto
- plátek másla
- olivový olej
- sůl
- množství zeleniny neuvádím - je to podle počtu strávníků a podle chuti
Postup Králičí závitky na tymiánu s pečenou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbítky osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky z půlky množství tymiánu. Maso svineme a závitky osolíme a upevníme špejlí nebo kuchyňským provázkem.
Vložíme je do pekáčku (nebo remosky), zakápneme olivovým olejem, mírně podlijeme a dáme péct. Když jsou skoro měkké, přidáme k nim zeleninu pokrájenou na drobné kousky, zbytek tymiánu, osolíme, opepříme a společně dopečeme.
Hotové závitky vyjmeme, zeleninu zjemníme plátkem másla a promícháme s pestem. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.