Africký sumeček se směsí cherry rajčátek a fenyklu
Recepty, RybySuroviny
- 500 g sumečka filety bez kůže
- 400 g konzerva cherry rajčátek
- malá bulva čerstvého fenyklu
- 1 šalotka
- 50 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- sušená bazalka a
- oregano dle chuti
- pár lístků čerstvé bazalky nebo petrželky
- snítka kopru
- špetka cukru
- trošku hladké mouky na poprášení ryby
Postup Africký sumeček se směsí cherry rajčátek a fenyklu
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit přílohu, která nám vyhovuje, hodí se těstoviny, rýže i brambory. V hlubší pánvi ohřejeme 1,5 lžíce oleje a zesklovatíme na něm najemno nasekanou šalotku, přidáme drobně nakrájený fenykl,kápneme trošku vody a necháme změknout. Pak přidáme i celou konzervu rajčátek, přihodíme bylinky a necháme krátce povařit do zhoustnutí. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.
Sumečka opláchneme, osušíme, nakrájíme na kousky (jaké komu vyhovují). Osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme máslo se zbytkem oleje a kousky sumečka opečeme z obou stran dozlatova, trvá to velmi krátce.
Tentokrát jsem zvolila jako přílohu penne, na ně jsem dala hustou směs rajčátek a fenyklu. Přidala opečeného sumečka, pokapala máslem a ozdobila snítkou kopru.