Řepačka se smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

Suroviny dle chuti a vlastního oka:
cca 1/4 hlávky bílého zelí (pro růžovou barvu viz. foto) nebo červeného (pro barvu fialovou)
cca 2 mrkve
cca 5 brambor
cca 4 malé řepy
30% smetana
kousek masa nebo kůže z uzeného masa
masox (nemusí být, ale je to lepší)
1 lžíce sádla
sůl
kmín, muškátový ořech
ocet
něco zeleného-celerová nať nebo petrželka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit nakrájené zelí, nastrouhanou mrkev, sůl, kmín, brambory nakrájené na kostky a kousek masa nebo kůže (nebo co máme).

  2. Když jsou brambory už skoro uvařené, přidáme lžíci sádla a masox (nemusí být, pokud jsme použili nějaké maso) a nastrouhanou červenou řepu. Povaříme a odstavíme.

  3. Přilijeme smetanu - už nevařit!

  4. Dochutíme octem, solí, strouhaným muškátovým oříškem a zasypeme celerovou natí. Nejlepší je uleželá, tedy od druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!