Salát Yezdi
Recepty, SalátySuroviny
- 1 mrkev
- 1 romadúr
- 2 jarní cibulky
- řapíkatý celer
- 1 červená paprika
- sezamový olej
- ½ lž. karí, jogurt a zakysaná smetana (dle libosti)
- sůl a pepř
- citronová šťáva
Postup Salát Yezdi
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nakrájíme na tenké nudličky dlouhé asi 3 cm. V pánvičce je lehce osmažíme s řapíkatým celerem na sezamovém oleji. Přidáme karí. Když začne karí vonět, odstavíme.
Do mísy nakrájíme syrovou zeleninu a romadúr. Přidáme vychladlou mrkev s celerem. Přidáme jogurt smíchaný se zakysanou smetanou a ochutíme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Necháme vychladit.
Podáváme buď s indickými plackami dosa“, nebo s českým žitným chlebem.