Salát Yezdi

Recepty, Saláty

Suroviny

1 mrkev
1 romadúr
2 jarní cibulky
řapíkatý celer
1 červená paprika
sezamový olej
½ lž. karí, jogurt a zakysaná smetana (dle libosti)
sůl a pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky dlouhé asi 3 cm. V pánvičce je lehce osmažíme s řapíkatým celerem na sezamovém oleji. Přidáme karí. Když začne karí vonět, odstavíme.

  2. Do mísy nakrájíme syrovou zeleninu a romadúr. Přidáme vychladlou mrkev s celerem. Přidáme jogurt smíchaný se zakysanou smetanou a ochutíme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Necháme vychladit.

  3. Podáváme buď s indickými plackami dosa“, nebo s českým žitným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!