Slepičí vývar - pro nejmenší
Recepty, Pro dětiSuroviny
- slepice
- voda
- sůl
- 2 menší mrkve
- hrst petržele kořene
- hrst celeru
- hrst polévkových nudlí
- petržel nať
Postup Slepičí vývar - pro nejmenší
Postup přípravy receptu
-
Slepici dáme do vody se solí a uvaříme do měkka, až se bude maso téměř rozpadat. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme (můžeme ho např. použít na perkelt). Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kousky.
Ze scezeného vývaru odebereme 1 naběračku do kastrůlku, přidáme 2 naběračky kojenecké vody, nakrájenou zeleninu, přivedeme k varu a vaříme, než je veškerá zelenina měkká.
Do polévky dáme nudle a povaříme je, až budou hotové.
Na závěr přidáme špetku petržele nati a necháme ještě pár minut povřít.