Slepičí vývar - pro nejmenší

Recepty, Pro děti

Suroviny

slepice
voda
sůl
2 menší mrkve
hrst petržele kořene
hrst celeru
hrst polévkových nudlí
petržel nať

Postup přípravy receptu

  1. Slepici dáme do vody se solí a uvaříme do měkka, až se bude maso téměř rozpadat. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme (můžeme ho např. použít na perkelt). Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kousky.

  2. Ze scezeného vývaru odebereme 1 naběračku do kastrůlku, přidáme 2 naběračky kojenecké vody, nakrájenou zeleninu, přivedeme k varu a vaříme, než je veškerá zelenina měkká.

  3. Do polévky dáme nudle a povaříme je, až budou hotové.

  4. Na závěr přidáme špetku petržele nati a necháme ještě pár minut povřít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!