Adventní závin s tvarohem a marcipánem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 chlazená listová těsta
2 balení Farmářského tvarohu (hrudkový)
1 balení marcipánu (Dr. Oetker)
2 lžíce moučkového cukru
zrníčka vanilky z jednoho lusku
2 hrsti ovesných vloček
3 syrové žloutky
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh dáme do mísy a přidáme do něj dva žloutky, 2 polévkové lžíce moučkového cukru a zrníčka vanilky. Dobře promícháme a necháme v lednici chvilku vychladnout.

  2. Chlazená listová těsta ve tvaru plátu rozmotáme a necháme na již obsahujícím pečícím papíru a vydatně potřeme rozkvedlaným syrovým vejcem po celé ploše.

  3. Lehce posypeme hrstí ovesných vloček a rozetřeme na každý plát těsta tvarohovou směs.

  4. Balení marcipánu rozdělíme na polovinu a každou nastrouháme na hrubém struhadle na rozetřenou vrstvu tvarohové směsi.

  5. Kratší konce těsta kousek přeložíme a poté za pomoci pečícího papíru smotáme do tvaru závinu.

  6. I s pečícím papírem uložíme na plech.

  7. Jedním rozkvedlaným žloutkem potřeme obě nohavice závinu po celé ploše povrchu. Každou nohavici propícháme vidličkou a pečeme při střední teplotě a dle typu trouby dozlatova cca 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!