Adventní závin s tvarohem a marcipánem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 chlazená listová těsta
- 2 balení Farmářského tvarohu (hrudkový)
- 1 balení marcipánu (Dr. Oetker)
- 2 lžíce moučkového cukru
- zrníčka vanilky z jednoho lusku
- 2 hrsti ovesných vloček
- 3 syrové žloutky
- 1 vejce
Postup Adventní závin s tvarohem a marcipánem
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh dáme do mísy a přidáme do něj dva žloutky, 2 polévkové lžíce moučkového cukru a zrníčka vanilky. Dobře promícháme a necháme v lednici chvilku vychladnout.
Chlazená listová těsta ve tvaru plátu rozmotáme a necháme na již obsahujícím pečícím papíru a vydatně potřeme rozkvedlaným syrovým vejcem po celé ploše.
Lehce posypeme hrstí ovesných vloček a rozetřeme na každý plát těsta tvarohovou směs.
Balení marcipánu rozdělíme na polovinu a každou nastrouháme na hrubém struhadle na rozetřenou vrstvu tvarohové směsi.
Kratší konce těsta kousek přeložíme a poté za pomoci pečícího papíru smotáme do tvaru závinu.
I s pečícím papírem uložíme na plech.
Jedním rozkvedlaným žloutkem potřeme obě nohavice závinu po celé ploše povrchu. Každou nohavici propícháme vidličkou a pečeme při střední teplotě a dle typu trouby dozlatova cca 40 minut.