Slaninové dukáty
Recepty, MinutkySuroviny
- 6 menších steaků z vepřové panenky (100g/ks)
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř čtyř barev
- olivový olej
- provázek
- 6 plátků uzené slaniny
Postup Slaninové dukáty
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na šest stejných steaků.
Každý steak po obvodu omotáme plátkem slaniny a převážeme provázkem pro udržení hezkého tvaru.
Steaky potřeme ze spodní a vrchní části olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme.
Na nepřilnavou pánev vložíme všech šest steaků a opékáme z každé strany cca 4 minuty.
Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet. Příloha vařené brambory lehce šťouchané s nasekanou mladou cibulkou a máslem.