Kokosové srdéčko

Recepty, Dorty

Suroviny

4 vejce
20 dkg ml. cukru
5 dkg másla -rozpuštěného-stačí v mikrovlnce
10 PL teplé vody
1-2 PL rozpustné kávy
5 PL mletých ořechů
4 PL pol. mouka
půl prášku do pečiva
kokos- 2 PL
Marmeláda-jakákoli
krém
K2
marcipán
rum
sirup-třeba jugooranž

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme a dáme je do mísy, přisypeme mletý cukr a začneme šlehat. Postupně dáme teplou vodu a rozpuštěné máslo, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a to, jaký korpus budeme první dělat, buď ořechy nebo bílý s kokosem anebo kávu. Jsou to 3 korpusy. Pečeme každý zvlášť. Upečené pláty necháme vychladit den a pak pokapeme rumem zředěným se šťávou - půl na půl a potřeme marmeládou.

  2. Krém: Půl litru mléka + 7 PL polohrubé mouky uvaříme na mírném ohni za stálého míchání - (je to důležité, aby se nedělaly hrudky) - přidáme 7 PL cukru krystalu a vaříme dohusta, odstavíme a vychladlé zamícháme do kostky rozšlehaného másla, nakonec přidáme po kapkách asi 3-5 vršků rumu.(Vršek je vršek od rumu). Je třeba to zkoušet, aby nebylo přerumováno.

  3. Zdobíme dle fantazie, boky dortu jsem namazala krémem a posypala kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!