Kokosové srdéčko
Recepty, DortySuroviny
- 4 vejce
- 20 dkg ml. cukru
- 5 dkg másla -rozpuštěného-stačí v mikrovlnce
- 10 PL teplé vody
- 1-2 PL rozpustné kávy
- 5 PL mletých ořechů
- 4 PL pol. mouka
- půl prášku do pečiva
- kokos- 2 PL
- Marmeláda-jakákoli
- krém
- K2
- marcipán
- rum
- sirup-třeba jugooranž
Postup Kokosové srdéčko
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme a dáme je do mísy, přisypeme mletý cukr a začneme šlehat. Postupně dáme teplou vodu a rozpuštěné máslo, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a to, jaký korpus budeme první dělat, buď ořechy nebo bílý s kokosem anebo kávu. Jsou to 3 korpusy. Pečeme každý zvlášť. Upečené pláty necháme vychladit den a pak pokapeme rumem zředěným se šťávou - půl na půl a potřeme marmeládou.
Krém: Půl litru mléka + 7 PL polohrubé mouky uvaříme na mírném ohni za stálého míchání - (je to důležité, aby se nedělaly hrudky) - přidáme 7 PL cukru krystalu a vaříme dohusta, odstavíme a vychladlé zamícháme do kostky rozšlehaného másla, nakonec přidáme po kapkách asi 3-5 vršků rumu.(Vršek je vršek od rumu). Je třeba to zkoušet, aby nebylo přerumováno.
Zdobíme dle fantazie, boky dortu jsem namazala krémem a posypala kokosem.