Moje zelňačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g kysaného zelí
- sůl
- kmín
- trochu sušených hub
- hladká mouka
- 1 menši cibule
- 1 klobása
- sladká paprika
- olej
- trochu smetany
- kousek masoxu
- 2 menší brambory
Postup Moje zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Kyselé zelí pokrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby, brambory, sůl, kmín, kousek masoxu a vaříme.
Osmažím nadrobno nakrájenou cibuli, opeču oloupanou a nakrájenou na kostičky klobásu, zapráším červenou paprikou, krátce osmažím a přidám do zelňačky.
Nakonec přidám 3-4 lžíce smetany a ještě krátce provařím.
Zahustíme hladkou moukou s vodou a povaříme, já nezahuštovala, měla jsem ji dost hustou. Dá se vařit i na Vánoce, ale bez uzeniny.
Nebo druhá varianta: brambory si uvaříme ve slupce zvlášť a horké oloupané a pokrájené přidáme do hotové zelňačky.