Moje zelňačka

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g kysaného zelí
sůl
kmín
trochu sušených hub
hladká mouka
1 menši cibule
1 klobása
sladká paprika
olej
trochu smetany
kousek masoxu
2 menší brambory

Postup přípravy receptu

  1. Kyselé zelí pokrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby, brambory, sůl, kmín, kousek masoxu a vaříme.

  2. Osmažím nadrobno nakrájenou cibuli, opeču oloupanou a nakrájenou na kostičky klobásu, zapráším červenou paprikou, krátce osmažím a přidám do zelňačky.

  3. Nakonec přidám 3-4 lžíce smetany a ještě krátce provařím.

  4. Zahustíme hladkou moukou s vodou a povaříme, já nezahuštovala, měla jsem ji dost hustou. Dá se vařit i na Vánoce, ale bez uzeniny.

  5. Nebo druhá varianta: brambory si uvaříme ve slupce zvlášť a horké oloupané a pokrájené přidáme do hotové zelňačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!