Kančí plec na majoránce
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1,5 kg kančí plece
- 1 velká mrkev
- 1 velká cibule
- čerstvá majoránka cca 15 g
- 30 dkg uzeného špeku
- vývar z kostí
- Marináda:
- do hmoždíře dáme:
- 1 KL tymiánu
- 1 KL jalovce (kuličky)
- 1 KL rozmarýnu
- 1 KL hrubé soli
- 2 lžičky plnotučné hořčice
Postup Kančí plec na majoránce
Postup přípravy receptu
-
Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři vytvořenou marinádou.
Maso následně potřeme hořčicovou marinádou a vložíme zakryté do chladna na 24 hodin. Maso následně zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do hrnce.
Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev. Výpek z pánve samozřejmě naředíme trochou vody, necháme chvilku vyvařit a přidáme k masu do hrnce. Podlijeme cca 0,5 l vývaru z kostí, přikryjeme a dusíme pod pokličkou cca 1 1/2 hodiny.
Po udušení maso vyjmeme a odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple.
Vývar s udušenou zeleninou propasírujeme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka.
Do této vzniklé šťávy přidáme polovinu 30 g balení čerstvé majoránky, kterou obereme ze stonků a lehce posekáme. Vmícháme do šťávy a již jen dle potřeby dochutíme solí. Omáčku podáváme s houskovým nebo i bramborovým knedlíkem.