Kančí plec na majoránce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1,5 kg kančí plece
1 velká mrkev
1 velká cibule
čerstvá majoránka cca 15 g
30 dkg uzeného špeku
vývar z kostí
Marináda:
do hmoždíře dáme:
1 KL tymiánu
1 KL jalovce (kuličky)
1 KL rozmarýnu
1 KL hrubé soli
2 lžičky plnotučné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři vytvořenou marinádou.

  2. Maso následně potřeme hořčicovou marinádou a vložíme zakryté do chladna na 24 hodin. Maso následně zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do hrnce.

  3. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev. Výpek z pánve samozřejmě naředíme trochou vody, necháme chvilku vyvařit a přidáme k masu do hrnce. Podlijeme cca 0,5 l vývaru z kostí, přikryjeme a dusíme pod pokličkou cca 1 1/2 hodiny.

  4. Po udušení maso vyjmeme a odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple.

  5. Vývar s udušenou zeleninou propasírujeme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka.

  6. Do této vzniklé šťávy přidáme polovinu 30 g balení čerstvé majoránky, kterou obereme ze stonků a lehce posekáme. Vmícháme do šťávy a již jen dle potřeby dochutíme solí. Omáčku podáváme s houskovým nebo i bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!