Pikantní masová rajčata s mozarrellou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa (kýta nebo plec)
2 cibule
1 vejce
1 lžíce červené papriky
¼ lžičky pálivé papriky (nemusí být)
¼ lžičky drceného kmínu
2-3 stroužky česneku
1 hrst petrželky
1 hrst sýra (gouda nebo podobný)
1 malá kapie
olej
sůl
pepř
Dále:
rajčata (2 kusy na osobu)
mozzarellu třešínky (do každého rajčete 1 kus)

Postup přípravy receptu

  1. Maso pomeleme, 1 cibuli a kapii nakrájíme na kostečky, druhou na kolečka, česnek utřeme a sýr nastrouháme.

  2. Na oleji osmažíme cibuli, necháme vystydnout a zamícháme do masa s ostatními ingrediencemi, mimo druhé cibule. Dobře propracujeme, nejlépe ručně.

  3. Rajčatům seřízneme vršek, vydlabeme je a naplníme masovou směsí, vtlačíme malou mozzarellu, vrch urovnáme a vyskládáme na plech vystlaný osolenými kolečky cibule s vydlabanými rajčaty. Podlijeme trochou vody a dáme péct.

  4. Pečeme přikryté asi 10 minut na 200 °C, pak stáhneme na 110 °C a pečeme. Když je maso skoro hotové, odkryjeme a dopečeme. Podáváme nejčastěji s bramborem. Já volila štouchané brambory s osmaženou cibulkou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!