Krůtí maso po marocku s cizrnou a meruňkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtích prsou
- 1 cibule
- 1 lžička podrceného římského kmínu
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička pálivé chilli omáčky
- 1 hrnek vařené cizrny
- 12 sušených meruněk
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- drůbeží vývar
- sůl
- hrst čerstvých lístků koriandru
Postup Krůtí maso po marocku s cizrnou a meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Do hluboké pánve nebo rendlíku vložíme nakrájené maso s cibulí, přidáme drcený římský kmín, skořici a chilli omáčku. Vše zalijeme vývarem tak, aby bylo potopeno, přivedeme k varu, zmírníme oheň a pozvolna vaříme 15 minut.
Po 15 minutách přidáme cizrnu a propláchnuté meruňky, osolíme a dále vaříme dalších 15 minut. Průběžně kontrolujeme a je-li třeba, přilijeme ještě trochu vývaru.
Lžičku škrobu rozmícháme v trošce studené vody a vmícháme do pánve. Krátkou chvilku ještě povaříme a vypneme. Koriandr posekáme nahrubo, trošku si odložíme stranou a zbytek vmícháme do vypnuté směsi. Podáváme v bulgurem, kuskusem nebo rýží, porce na talíři posypeme zbytkem nasekaných koriandrových lístků.