Krůtí maso po marocku s cizrnou a meruňkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích prsou
1 cibule
1 lžička podrceného římského kmínu
1/2 lžičky skořice
1 lžička pálivé chilli omáčky
1 hrnek vařené cizrny
12 sušených meruněk
1 lžička kukuřičného škrobu
drůbeží vývar
sůl
hrst čerstvých lístků koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Do hluboké pánve nebo rendlíku vložíme nakrájené maso s cibulí, přidáme drcený římský kmín, skořici a chilli omáčku. Vše zalijeme vývarem tak, aby bylo potopeno, přivedeme k varu, zmírníme oheň a pozvolna vaříme 15 minut.

  2. Po 15 minutách přidáme cizrnu a propláchnuté meruňky, osolíme a dále vaříme dalších 15 minut. Průběžně kontrolujeme a je-li třeba, přilijeme ještě trochu vývaru.

  3. Lžičku škrobu rozmícháme v trošce studené vody a vmícháme do pánve. Krátkou chvilku ještě povaříme a vypneme. Koriandr posekáme nahrubo, trošku si odložíme stranou a zbytek vmícháme do vypnuté směsi. Podáváme v bulgurem, kuskusem nebo rýží, porce na talíři posypeme zbytkem nasekaných koriandrových lístků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!