Salát s hovězím masem a chipsy z červené řepy

Recepty, Saláty

Suroviny

Hovězí maso - tepelně upravené a studené
2-3 cibule
1 lžička cukru krupice
zelený salát (ledový, hlávkový, čínské zelí,...)
olej na fritování
červená řepa
Zálivka 1:
zakysaná smetana
strouhaný křen hodně
hrubozrnná hořčice (dijonská hořčice)
Zálivka 2:
lžíce oleje
1,5 lžíce octa balsamiko

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, až změkne a lehce zhnědne, ke konci posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Syrovou řepu oloupeme, nastrouháme na okurkovém struhadle, osušíme v ubrousku a ve vyšší vrstvě tuku fritujeme, dokud nezkrabatí a není křupavá. Tuk odsajeme na ubrousku.

  2. Na jiné pánvičce nebo v kastrůlku spolu prohřejeme olej a ocet téměř k varu, necháme zchladnout.

  3. Kysanou smetanu rozšleháme s hořčicí a křenem. Na talíře naaranžujeme salát, na to tenké plátečky masa, pečenou cibuli, pokapeme olejem s octem, dáme smetanovou zálivku a navrch položíme řepné chipsy. Můžeme lehce osolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!