Salát s hovězím masem a chipsy z červené řepy
Recepty, SalátySuroviny
- Hovězí maso - tepelně upravené a studené
- 2-3 cibule
- 1 lžička cukru krupice
- zelený salát (ledový, hlávkový, čínské zelí,...)
- olej na fritování
- červená řepa
- Zálivka 1:
- zakysaná smetana
- strouhaný křen hodně
- hrubozrnná hořčice (dijonská hořčice)
- Zálivka 2:
- lžíce oleje
- 1,5 lžíce octa balsamiko
Postup Salát s hovězím masem a chipsy z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, až změkne a lehce zhnědne, ke konci posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Syrovou řepu oloupeme, nastrouháme na okurkovém struhadle, osušíme v ubrousku a ve vyšší vrstvě tuku fritujeme, dokud nezkrabatí a není křupavá. Tuk odsajeme na ubrousku.
Na jiné pánvičce nebo v kastrůlku spolu prohřejeme olej a ocet téměř k varu, necháme zchladnout.
Kysanou smetanu rozšleháme s hořčicí a křenem. Na talíře naaranžujeme salát, na to tenké plátečky masa, pečenou cibuli, pokapeme olejem s octem, dáme smetanovou zálivku a navrch položíme řepné chipsy. Můžeme lehce osolit.