Salát Nicoise

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 hlávky ledového salátu
2 ve slupce uvařené brambory
50g povařených zelených fazolek
2 rajčata
100 g černých oliv
na dresink:
1 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička vinného octa
sůl
mletý pepř
na dohotovení:
1 krabička tuňáka v oleji nebo ve vlast. šťávě
2 vařená vejce
50 g ančoviček

Postup přípravy receptu

  1. Salát natrháme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, překrájené fazolky, na čtvrtky nakrájená rajčata (bez semínek) a scezené olivy.

  3. Zalijeme dresinkem, který jsme vymíchali z uvedených surovin.

  4. Promícháme, navrch rozložíme čtvrtky vajec, kousky tuňáka a ančovičky. Podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!