Salát Nicoise
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 hlávky ledového salátu
- 2 ve slupce uvařené brambory
- 50g povařených zelených fazolek
- 2 rajčata
- 100 g černých oliv
- na dresink:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička vinného octa
- sůl
- mletý pepř
- na dohotovení:
- 1 krabička tuňáka v oleji nebo ve vlast. šťávě
- 2 vařená vejce
- 50 g ančoviček
Postup Salát Nicoise
Postup přípravy receptu
-
Salát natrháme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, překrájené fazolky, na čtvrtky nakrájená rajčata (bez semínek) a scezené olivy.
Zalijeme dresinkem, který jsme vymíchali z uvedených surovin.
Promícháme, navrch rozložíme čtvrtky vajec, kousky tuňáka a ančovičky. Podáváme vychlazené.