Salám jako minutka

Recepty, Minutky

Suroviny

1 kolečko salámu o průměru cca 9-10 cm,o síle 2 cm (hodí se i kulatá šunka)
1/2 malé cibule
1/4 lžičky drceného kmínu
1 lžička nasekané zelené petrželky
malý kousek sýra s modrou plísní (použila jsem Nivu)
1 vejce
1 lžíce oleje
1 lžička oleje na orestování náplně
malinký oříšek másla na šťávu
kousek barevné papriky na chuť i ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Uprostřed salámu vykrojíme větším, kulatým vykrajovátkem na cukroví otvor.

  2. Vykrojený kus salámu nakrájíme na hodně drobné kostičky a nadrobno nakrájíme také cibuli. Nakrájené suroviny dáme společně s drceným kmínem orestovat na malou pánvičku.

  3. Vejce rozklepneme a velice opatrně oddělíme žloutek od bílku.

  4. Žloutek necháme ve skořápce. Bílek přidáme k salámu s cibulí, promícháme a necháme srazit.

  5. Ze sýra odkrojíme pár tenkých kousků. Zbytek mezi prsty rozdrobíme, společně s petrželkou přidáme k orestovanému salámu s bílkem a promícháme.

  6. Kolečko salámu dáme na pánev s rozehřátým olejem a osmažíme z jedné strany.

  7. Poté odstavíme ze sporáku, salám otočíme a vykrojený otvor naplníme směsí. Lžičkou do náplně vytvarujeme důlek, do kterého opatrně ze skořápky přemístíme žloutek.

  8. Po okrajích salámu rozložíme na tenké plátečky nakrájenou papriku a kousky nakrájeného sýra.

  9. Pánev dáme znova na sporák, salám podlijeme 3 lžícemi vody a pod pokličkou necháme cca 2-3 minuty zatáhnout žloutek.

  10. Zarovnanou obracečkou hotové jídlo přemístíme na talíř. Do výpeku dáme oříšek másla a necháme prudce rozpustit.

  11. Šťávou přelijeme salám, zlehka natrhneme žloutek a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!