Salám jako minutka
Recepty, MinutkySuroviny
- 1 kolečko salámu o průměru cca 9-10 cm,o síle 2 cm (hodí se i kulatá šunka)
- 1/2 malé cibule
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička nasekané zelené petrželky
- malý kousek sýra s modrou plísní (použila jsem Nivu)
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička oleje na orestování náplně
- malinký oříšek másla na šťávu
- kousek barevné papriky na chuť i ozdobu
Postup Salám jako minutka
Postup přípravy receptu
-
Uprostřed salámu vykrojíme větším, kulatým vykrajovátkem na cukroví otvor.
Vykrojený kus salámu nakrájíme na hodně drobné kostičky a nadrobno nakrájíme také cibuli. Nakrájené suroviny dáme společně s drceným kmínem orestovat na malou pánvičku.
Vejce rozklepneme a velice opatrně oddělíme žloutek od bílku.
Žloutek necháme ve skořápce. Bílek přidáme k salámu s cibulí, promícháme a necháme srazit.
Ze sýra odkrojíme pár tenkých kousků. Zbytek mezi prsty rozdrobíme, společně s petrželkou přidáme k orestovanému salámu s bílkem a promícháme.
Kolečko salámu dáme na pánev s rozehřátým olejem a osmažíme z jedné strany.
Poté odstavíme ze sporáku, salám otočíme a vykrojený otvor naplníme směsí. Lžičkou do náplně vytvarujeme důlek, do kterého opatrně ze skořápky přemístíme žloutek.
Po okrajích salámu rozložíme na tenké plátečky nakrájenou papriku a kousky nakrájeného sýra.
Pánev dáme znova na sporák, salám podlijeme 3 lžícemi vody a pod pokličkou necháme cca 2-3 minuty zatáhnout žloutek.
Zarovnanou obracečkou hotové jídlo přemístíme na talíř. Do výpeku dáme oříšek másla a necháme prudce rozpustit.
Šťávou přelijeme salám, zlehka natrhneme žloutek a podáváme s čerstvým pečivem.