Kuřecí na indické jemné omáčce kari s kokosem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Pro 2 osoby:
2 kuřecí čtvrtky
trošku oleje
špetka kurkumy
indické kari
sůl
pepř
200 g Indické jemné omáčky (Lidl)
kokos
1/4 zelené papriky
1/4 žluté papriky
několik cherry rajčat
voda
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. V hrníčku si smícháme kašičku z trošky oleje a koření. Potřeme čtvrtky kuřete, dáme směs i pod kůži a necháme hodinu odležet.

  2. Na hlubší pánvi (Wok) rozpálíme trošku oleje a kuře zprudka opečeme. Poté mírně podlijeme – jen do poloviny výše masa a dusíme dohromady asi 30 minut, obracíme a podléváme výpečkem.

  3. Rajčata a papriky nakrájíme na kousky a přidáme k masu, podusíme ještě asi 10 minut. Už nepodléváme. K masu pak přidáme omáčku a směs prohřejeme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!