Kuřecí na indické jemné omáčce kari s kokosem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Pro 2 osoby:
- 2 kuřecí čtvrtky
- trošku oleje
- špetka kurkumy
- indické kari
- sůl
- pepř
- 200 g Indické jemné omáčky (Lidl)
- kokos
- 1/4 zelené papriky
- 1/4 žluté papriky
- několik cherry rajčat
- voda
- vývar na podlití
Postup Kuřecí na indické jemné omáčce kari s kokosem
Postup přípravy receptu
-
V hrníčku si smícháme kašičku z trošky oleje a koření. Potřeme čtvrtky kuřete, dáme směs i pod kůži a necháme hodinu odležet.
Na hlubší pánvi (Wok) rozpálíme trošku oleje a kuře zprudka opečeme. Poté mírně podlijeme – jen do poloviny výše masa a dusíme dohromady asi 30 minut, obracíme a podléváme výpečkem.
Rajčata a papriky nakrájíme na kousky a přidáme k masu, podusíme ještě asi 10 minut. Už nepodléváme. K masu pak přidáme omáčku a směs prohřejeme. Podáváme s rýží.