Králík na šalvěji, víně a zelenině
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400 g vykostěného králičího masa
- 150 ml suchého bílého vína
- 3 karotky
- 3-4 šalotky
- 3 řapíky celeru
- 1 snítka šalvěje
- drůbeží vývar
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- hladkolistá petrželka
Postup Králík na šalvěji, víně a zelenině
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíka zprudka opečeme.
Osolíme ho, opepříme a dáme stranou. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme, vrátíme do ní maso, přilijeme víno a necháme ho prudkým varem odpařit.
Podlijeme vývarem, vložíme šalvěj, přikryjeme a dusíme doměkka.
Z másla a mouky uděláme kuličku, před koncem vaření přidáme do pánve a necháme provařit / cca 20 minut /.
Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s vařenými brambory a posypané petrželkou.