Slávky se zeleninou

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 kg čerstvých slávek
olivový olej, příp. máslo
česnek
mrkev
řapíkatý celer
hladkolistá petržel
suché bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Mušle zbavte nečistot, odstraňte vousy, příliš je neproplachujte, ztratily by chuť moře. Poničené mušle vyhoďte, na otevřené poklepejte. Pokud se mušle uzavře, je v pořádku, nereaguje-li, vyhoďte ji.

  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, zeleninu na drobné kostičky.

  3. V hluboké pánvi rozehřejte olej, lehce osmahněte zeleninu, zalijte vínem, přidejte mušle a zakryjte poklicí. Duste asi 4 minuty, občas zatřeste pánví, mušle by se měly otevřít. Neotevřené mušle vyhoďte. Na závěr posypte petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!