Slávky se zeleninou
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 kg čerstvých slávek
- olivový olej, příp. máslo
- česnek
- mrkev
- řapíkatý celer
- hladkolistá petržel
- suché bílé víno
Postup Slávky se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Mušle zbavte nečistot, odstraňte vousy, příliš je neproplachujte, ztratily by chuť moře. Poničené mušle vyhoďte, na otevřené poklepejte. Pokud se mušle uzavře, je v pořádku, nereaguje-li, vyhoďte ji.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, zeleninu na drobné kostičky.
V hluboké pánvi rozehřejte olej, lehce osmahněte zeleninu, zalijte vínem, přidejte mušle a zakryjte poklicí. Duste asi 4 minuty, občas zatřeste pánví, mušle by se měly otevřít. Neotevřené mušle vyhoďte. Na závěr posypte petrželí.