Vepřové plátky v závoji paprik a rajčete

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plátky dle počtu jedlíků
1 KL koření harissa
4 masité kapie
1 rajče keříčkové

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky lehce z obou stran posypeme kořením a pokapeme olejem. Necháme odpočinout cca 1 hodinu.

  2. V kastrolu či hlubší pánvi rozpálíme trošku oleje a zprudka orestujeme plátky po obou stranách.

  3. Pak podlijeme malinko vodou (ne vývarem) jen do výšky plátků a dusíme cca 20 minut do změknutí, občas obrátíme, polijeme výpekem.

  4. Papriky a rajče nakrájíme na malá sousta a vsypeme k masu, lehce osolíme.

  5. Dodusíme asi 10 minut. Zelenina musí zůstat křupavá a šťavnatá.

  6. Vypneme sporák, necháme asi 6 minut dojít a spojit chutě. Podáváme. Pro jedlíky lze s rýží či těstovinami, mně stačila jen zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!