Kokosový piškot s jablky a smetanovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 100 g cukru krupice
- 2 vejce
- 50 g oleje
- 3 lžíce vody
- 100 g polohrubé mouky
- 25 g mletého kokosu
- špetka soli
- 1/2 prášku do pečiva
- Jablečná náplň:
- 450 g jablek oloupaných odjadřených
- 100 ml vody
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce citronu
- 5 hřebíčků
- 1/2 tyčky celé skořice nebo ½ lžičky mleté
- 1 vanilkový pudink rozmíchaný v 50ml vody
- Smetanový krém:
- 1 zakysaná smetana
- 2 smetany ke šlehání
- 2 ztužovače
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžičky cukru moučka
- čokoládová poleva
Postup Kokosový piškot s jablky a smetanovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Bílky se špetkou soli ušleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a nakonec lehce vmícháme postupně ušlehaný sníh a mouku s kokosem a práškem do pečiva.
Pečeme v dortové formě (25 cm) vymazané a vysypané hrubou moukou, cca 20 minut na 180°C.
Jablka oloupeme, odjadříme, nakrájíme na kousky a povaříme s vodou, cukrem a kořením. Když jsou jablka měkká, ale ještě drží pohromadě, vyndáme koření a zavaříme do nich 1 vanilkový pudink. Naneseme na upečený korpus a necháme vychladnout.
Šlehačky ušleháme spolu se ztužovači a cukry, všleháme zakysanou smetanu, natřeme na jablečnou vrstvu, urovnáme do roviny, ozdobíme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici.