Kokosový piškot s jablky a smetanovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g cukru krupice
2 vejce
50 g oleje
3 lžíce vody
100 g polohrubé mouky
25 g mletého kokosu
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
Jablečná náplň:
450 g jablek oloupaných odjadřených
100 ml vody
1 vanilkový cukr
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce citronu
5 hřebíčků
1/2 tyčky celé skořice nebo ½ lžičky mleté
1 vanilkový pudink rozmíchaný v 50ml vody
Smetanový krém:
1 zakysaná smetana
2 smetany ke šlehání
2 ztužovače
1 vanilkový cukr
3 lžičky cukru moučka
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se špetkou soli ušleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a nakonec lehce vmícháme postupně ušlehaný sníh a mouku s kokosem a práškem do pečiva.

  2. Pečeme v dortové formě (25 cm) vymazané a vysypané hrubou moukou, cca 20 minut na 180°C.

  3. Jablka oloupeme, odjadříme, nakrájíme na kousky a povaříme s vodou, cukrem a kořením. Když jsou jablka měkká, ale ještě drží pohromadě, vyndáme koření a zavaříme do nich 1 vanilkový pudink. Naneseme na upečený korpus a necháme vychladnout.

  4. Šlehačky ušleháme spolu se ztužovači a cukry, všleháme zakysanou smetanu, natřeme na jablečnou vrstvu, urovnáme do roviny, ozdobíme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!