Guláš z kuřecích jater
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 balení mražených kuřecích jater
- 1 velká cibule
- 1 jarní cibulka
- 1 bílá paprika
- 2 lžíce kečupu
- 2 - 3 lžičky maďarského gulášového koření
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky majoránky
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
Postup Guláš z kuřecích jater
Postup přípravy receptu
-
Obě cibule a papriku nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme.
Jakmile cibulka zesklovatí přidáme játra a za stálého míchání necháme osmahnout.
Potom přisypeme gulášové koření, papriku a kečup, promícháme a podlejeme horkou vodou, osolíme. Asi 25 minut povaříme.
Z oleje a mouky usmažíme tmavou jíšku a guláš zahustíme.
Necháme provařit a dochutíme a přidáme majoránku, kterou rozemneme, aby voněla. Podáváme s knedlíkem.