Slávky na cuketovo-rajčatové omáčce, cuketové špagety s balzamikem
Recepty, OstatníSuroviny
- slávky (měla jsem již hotové vyloupané naložené ve slaném nálevu)
- omáčka:
- olivový olej
- šalotka, česnek
- cherry rajčata
- kousek cukety
- rajčatová passata
- balsamikový ocet
- sůl, pepř
- bazalka
- skořice
- špagety:
- cuketa, sůl
- balzamikový ocet
Postup Slávky na cuketovo-rajčatové omáčce, cuketové špagety s balzamikem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme špagety. Cuketu nastrouháme pomocí spiralizéru nebo spirálového kráječe na zeleninu na libovolně široké nudličky. Osolíme, zastříkneme balzamikem a důkladně promícháme. Udložíme v uzavíratelné nádobě minimálně na hodinu (ideálně i déle) do lednice, aby cuketa pustila šťávu a všechny chutě se prolnuly.
Pokračujeme omáčkou. V hrnci na rozpáleném olivovém oleji orestujeme na drobno posekanou cibulku spolu s česnekem, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a cuketu. Vmícháme 1-2 lžíce rajčatové passaty a balsamikový ocet. Přidáme bylinky a za průběžného míchání zvolna dusíme až do rozpadnutí rajčat a změknutí cukety. Rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme.
Pokud nechceme mít špagety a slávky studené, můžeme je v tomto momentě krátce prohřát na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Na talíř naservírujeme nejprve naložené špagety, poté rajčatovou omáčku a nakonec slávky.