Bramborová placka plněná pikantním krůtím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Na bramborové placky:
- 4 větší brambory
- 2 vejce
- kmín
- majoránka
- sůl
- pepř
- česnek
- hladká mouka
- olej na smažení
- Na krůtí maso s pikantním sosem:
- 30 dkg krůtího masa
- solamyl
- koření (co kdo má rád)
- nejlépe trošku pikantní
- špetka mletého zázvoru
- špetka kari
- tmavá sojová omáčka
- čilli omáčka pálivá(s tou opatrně, je dost pálivá,)
- 4 ks rajčata
- 1 cibule
- pórek
- olej na osmažení masa
Postup Bramborová placka plněná pikantním krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Na bramborové placky si nastrouháme brambory, přidáme ingredience a usmažíme si 2 velké placky do zlatova.
Dáme na ubrousek okapat.
Na krůtí maso: Nakrájíme krůtí prsa na nudličky a naložíme do trošky oleje s kořením. Necháme marinovat asi 1/2hodiny, poté obalíme v solamylu a vložíme do rozpáleného oleje do woku.
Oddělíme jednotlivé nudličky od sebe a slijeme olej.
Maso vrátíme do woku a přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, pórek na kolečka a oloupaná spařená rajčata na měsíčky.
Dusíme až do té doby, než se rajčata rozvaří, mírně podléváme vodou nebo vývarem.
Přidáme sojovku a dochutíme čili omáčkou dle potřeby a chuti.
Po dovaření si masíčko dáme na připravené bramborové placky. A pak už jen papáme.:)