Bramborová placka plněná pikantním krůtím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na bramborové placky:
4 větší brambory
2 vejce
kmín
majoránka
sůl
pepř
česnek
hladká mouka
olej na smažení
Na krůtí maso s pikantním sosem:
30 dkg krůtího masa
solamyl
koření (co kdo má rád)
nejlépe trošku pikantní
špetka mletého zázvoru
špetka kari
tmavá sojová omáčka
čilli omáčka pálivá(s tou opatrně, je dost pálivá,)
4 ks rajčata
1 cibule
pórek
olej na osmažení masa

Postup přípravy receptu

  1. Na bramborové placky si nastrouháme brambory, přidáme ingredience a usmažíme si 2 velké placky do zlatova.

  2. Dáme na ubrousek okapat.

  3. Na krůtí maso: Nakrájíme krůtí prsa na nudličky a naložíme do trošky oleje s kořením. Necháme marinovat asi 1/2hodiny, poté obalíme v solamylu a vložíme do rozpáleného oleje do woku.

  4. Oddělíme jednotlivé nudličky od sebe a slijeme olej.

  5. Maso vrátíme do woku a přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, pórek na kolečka a oloupaná spařená rajčata na měsíčky.

  6. Dusíme až do té doby, než se rajčata rozvaří, mírně podléváme vodou nebo vývarem.

  7. Přidáme sojovku a dochutíme čili omáčkou dle potřeby a chuti.

  8. Po dovaření si masíčko dáme na připravené bramborové placky. A pak už jen papáme.:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!