Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- cca 1-1,2 kg nových brambor
- cca 600 g cibule
- cca 250-300 g libovějšího uzeného bůčku
- cca 3-4 vejce
- 2 lžíce smetany
- sůl
- drcený kmín
Postup Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky, bůček na kostičky. Brambory jen omyjeme, neloupeme, a nakrájíme na silné plátky. Na pánvi rozpustíme bůček a osmahneme ho i s cibulí.
Do olejem, opravdu minimálně vymazané zapékací mísy, klademe v lehce se překrývajících řadách plátky brambor a cibule s bůčkem. Pokud pár kousků brambor zbyde, pokrájíme je na kostičky a poházíme po povrchu směsi v míse. Osolíme, okmínujeme a vložíme do vyhřáté trouby (180-200°C).
Přibližně po 20-30 minutách bramrory zalijeme vejci, rozšlehanými se smetanou a dopečeme dozlatova (až dočervena).