Brambory zapečené s uzeným a cibulí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

cca 1-1,2 kg nových brambor
cca 600 g cibule
cca 250-300 g libovějšího uzeného bůčku
cca 3-4 vejce
2 lžíce smetany
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky, bůček na kostičky. Brambory jen omyjeme, neloupeme, a nakrájíme na silné plátky. Na pánvi rozpustíme bůček a osmahneme ho i s cibulí.

  2. Do olejem, opravdu minimálně vymazané zapékací mísy, klademe v lehce se překrývajících řadách plátky brambor a cibule s bůčkem. Pokud pár kousků brambor zbyde, pokrájíme je na kostičky a poházíme po povrchu směsi v míse. Osolíme, okmínujeme a vložíme do vyhřáté trouby (180-200°C).

  3. Přibližně po 20-30 minutách bramrory zalijeme vejci, rozšlehanými se smetanou a dopečeme dozlatova (až dočervena).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!