Kuřecí plátky s hořčično-koprovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí řízky
menší svazek čerstvého kopru
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce mouky
300 ml drůbežího vývaru
sůl
bílý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme osolené a opepřené maso a zprudka orestujeme. Na každý plátek rozetřeme lžíci hořčice, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  2. Hotové maso vyndáme. V trošce vody rozmícháme lžíci mouky, přidáme do omáčky, rozšleháme a necháme provařit 15-20 minut. Před koncem přisypeme jemně nakrájený kopr a necháme krátce přejít varem.

  3. Do hotové omáčky vrátíme maso. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!