Kuřecí plátky s hořčično-koprovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí řízky
- menší svazek čerstvého kopru
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce mouky
- 300 ml drůbežího vývaru
- sůl
- bílý pepř
- olej
Postup Kuřecí plátky s hořčično-koprovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme osolené a opepřené maso a zprudka orestujeme. Na každý plátek rozetřeme lžíci hořčice, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Hotové maso vyndáme. V trošce vody rozmícháme lžíci mouky, přidáme do omáčky, rozšleháme a necháme provařit 15-20 minut. Před koncem přisypeme jemně nakrájený kopr a necháme krátce přejít varem.
Do hotové omáčky vrátíme maso. Podáváme s vařeným bramborem.