Zapečená quinoa s hráškem a zakysanou smetanou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na 2 tyto malé zapékací misky:
120 g quinoy (je to zrhuba 1 malý kávový šálek)
2 kávové šálky vývaru (nebo vody)
2 vejce
100 g zakysané smetany
2 hrsti strouhaného sýru (od roku - použila jsem Grana Padano, doporučila bych klidně i nějaký výraznější)
2 hrsti hrášku
stroužek česneku
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve je potřeba uvařit si quinou. Vaří se v poměru 1:2, tzn. dvojnásobné množství vody oproti množství semínek. Jeden šálek tedy zalijte dvěma šálky vody (pro intenzivnější chuť jsem použila vývar) a vařte přibližně 15 minut.

  2. Že už je hotová, poznáte podle toho, že okolí jakoby zprůhlední a bude vypadat jako malé očičko. Po uvaření nechte quinou ještě trošku vychladnout a poté smíchejte se zakysanou smetanou, rozšlehaným vejcem, nastrouhaným sýrem, utřeným česnekem, hráškem a dosolte podle chuti.

  3. Naplňte zapékací misku a pečte přibližně 25 minut na 180°C, dokud povrch nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!