Zapečená quinoa s hráškem a zakysanou smetanou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Na 2 tyto malé zapékací misky:
- 120 g quinoy (je to zrhuba 1 malý kávový šálek)
- 2 kávové šálky vývaru (nebo vody)
- 2 vejce
- 100 g zakysané smetany
- 2 hrsti strouhaného sýru (od roku - použila jsem Grana Padano, doporučila bych klidně i nějaký výraznější)
- 2 hrsti hrášku
- stroužek česneku
- sůl dle chuti
Postup Zapečená quinoa s hráškem a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve je potřeba uvařit si quinou. Vaří se v poměru 1:2, tzn. dvojnásobné množství vody oproti množství semínek. Jeden šálek tedy zalijte dvěma šálky vody (pro intenzivnější chuť jsem použila vývar) a vařte přibližně 15 minut.
Že už je hotová, poznáte podle toho, že okolí jakoby zprůhlední a bude vypadat jako malé očičko. Po uvaření nechte quinou ještě trošku vychladnout a poté smíchejte se zakysanou smetanou, rozšlehaným vejcem, nastrouhaným sýrem, utřeným česnekem, hráškem a dosolte podle chuti.
Naplňte zapékací misku a pečte přibližně 25 minut na 180°C, dokud povrch nezezlátne.