Rýžový zeleninový salát s tofu
Recepty, SalátySuroviny
- cca 120 g sáček rýže
- 1 balení tofu (čisté, uzené nebo delikates)
- menší konzerva sterilované kukuřice cca 100 gramů
- 2 sterilované okurky nakládačky
- 1 malý pytlík oliv
- 1 cibule
- 2 vejce
- olivový olej
- hořčice
- Koření:
- pepř
- sůl
- provensálské koření
- bylinky
- kousek špeku (není nezbytné)
Postup Rýžový zeleninový salát s tofu
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit osolenou vodu na rýži.
V mezičase nakrájíme na jemno cibuli, olivy (na půlky stačí), nakládačky a tofu.
Do vroucí vody vložte pytlík s rýží a obě vejcata.
Na pánvi osmahněte cibulku, lehce dozlatova. Po deseti minutách vyndejte vejcata, pokrájejte.
Až je hotová i rýže, smíchejte vše v jedné míse, přidejte trochu olivového oleje, trošku hořčice a okořeňte.
Nakládačky i kukuřici přidávejte do směsi postupně, vždy promíchejte a ochutnejte. Mají velmi výraznou chuť a snadno se stane, že vám celá směska bude táhnout jenom po okurkách. Je to škoda. Radši méně, než více. Já rád ještě kousek na jemno nakrájeného špeku.