Čokoládovo - tvarohový hřbet Trio

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g másla
125 g máslových sušenek
Krémy:
100 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády
100 g mléčné čokolády
500 g tvarohu (odtučněného)
300 g šlehačky
6 plátků želatiny
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v malém kastrůlku. Sušenky v pytlíku rozmačkáme válečkem na nudle a smícháme s máslem. Na pečící papír nakreslíme obrys formy - horní části a těsto na něj podle velikosti tvaru umačkáme. Dáme vychladit.

  2. Každou čokoládu nalámeme do hrnečku a necháme v mikrovlnce rozpustit. Tvaroh dáme do mísy, smícháme s cukry.

  3. Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat, poté vodu vymačkáme a dáme do kastrůlku na mírném stupni rozehřát. Přimícháme dvě lžíce tvarohu a celé přidáme do zbytku tvarohu v misce.

  4. Šlehačku vyšleháme do tuha a přimícháme metličkou do tvarohu. Takto připravený tvaroh rozdělíme do tří misek na stejné množství a do každé přimícháme jednu čokoládu.

  5. Formu vyložíme folií. Jako první dáme připravený krém z hořké čokolády, uhladíme. Poté dáme krém z mléčné čokolády a uhladíme. Nakonec dáme krém z bílé čokolády, uhladíme. Poté přeneseme ztuhlé těsto do formy na krémy a mírně přitiskneme.

  6. Dáme do lednice 8 hodin tuhnout. Po ztuhnutí opatrně překlopíme na připravený tác, odstraníme folii a barevnou polevou polijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!