Žebírka pečená v troubě ve stylu BBQ

Recepty, Grilování

Suroviny

900 g vepřových žebírek
2 lžíce dijonské hořčice
15 g kořenící směsi Rub uzený
150 ml grilovací omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vyložíme alobalem a vložíme grilovací mřížku. Žebírka potřeme z obou stran hořčicí, třeba dijonskou a posypeme opět z obou stran kořením. Správně by se mělo do masa vmasírovat. Tentokrát je to hrubě mletá grilovací směs, kterou Kotányi nabízí jako rub uzený.

  2. Vložíme do předehřáté trouby a přepneme na gril. Pečeme 5 minut spíše ve střední části trouby a pak přepeneme na funkci trouby, pečeme při teplotě 180 °C asi 90 minut. Pak zakryjeme alobalem, přesuneme pekáček níž a pečeme 60 minut.

  3. Žebírka vyndáme z trouby, potřeme grilovací nebo BBQ či steakovou omáčkou. Opět zakryjeme alobalem a vrátíme do trouby. Pečeme v nižší části trouby ještě při teplotě 160 °C asi 30 minut. Žebírka rozdělíme podél kostí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!