Jáhelník II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g jáhel
- 500 ml mléka
- 1 vejce
- 2 jablka (na kostičky)
- 2 lžičky skořice
- 2 lžíce medu
- mix ořechů na ozdobu
Postup Jáhelník II.
Postup přípravy receptu
-
Jáhly spaříme horkou vodou (zbavíme je tak hořkosti).
Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Do vroucího mléka vysypeme spařené jáhly a vaříme asi 20 minut, dokud nevznikne kaše, kterou necháme vychladnout.
V míse smícháme vejce, skořici, jablka oloupaná, nakrájená na kostičky a dosladíme medem. Přidáme jáhlovou kaši, pořádně vše promícháme a rozetřeme do koláčové formy. Posypeme ořechy a pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 45 minut.