Jáhelník II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g jáhel
500 ml mléka
1 vejce
2 jablka (na kostičky)
2 lžičky skořice
2 lžíce medu
mix ořechů na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme horkou vodou (zbavíme je tak hořkosti).

  2. Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Do vroucího mléka vysypeme spařené jáhly a vaříme asi 20 minut, dokud nevznikne kaše, kterou necháme vychladnout.

  3. V míse smícháme vejce, skořici, jablka oloupaná, nakrájená na kostičky a dosladíme medem. Přidáme jáhlovou kaši, pořádně vše promícháme a rozetřeme do koláčové formy. Posypeme ořechy a pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!