Olivy alla Ascolana - smažené olivy s masovou směsí

Recepty, Předkrmy

Suroviny

30 ks velkých zelených vypeckovaných oliv
300 g vepřového masa
100 g hovězího masa
2 vejce
1 stroužek česneku
majoránka
trochu citronové kůry
špetka muškátového oříšku
špetka mletého hřebíčku
sůl
na obalení:
mouka
strouhanka
1-2 vejce
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.

  2. Olivy si předem na jedné straně podélně nařízneme, naplníme je masovou směsí a opět půlky k sobě přitiskneme. Naplněné olivy pak obalíme v trojobalu-mouka, vejce, strouhanka.

  3. Ve fritéze nebo vyšším hrnci rozpálíme olej a olivy v něm postupně dozlatova usmažíme. Usmažené olivy pak dáme na papírovou utěrku, aby se přebytečný olej vsákl. Olivy podáváme nejlépe teplé jako snack k vínu nebo pivu, chutnají však i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!