Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 sáček rýže
trocha soli
15 ks švestek
1 vanilkový tvaroh (ve vaničce, ochucený)
skořice
cukr
máslo
vejce
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v mírně osolené vodě.

  2. Promícháme ji dle chuti se skořicí, cukrem.

  3. Polovinu ji vsypeme do máslem vymaštěné zapékací nádoby.

  4. Potřeme tvarohem.

  5. Na tvaroh poklademe švestky, dle chuti osladíme a posypeme skořicí.

  6. Na švestky dáme zbylou rýži.

  7. Na povrch rozlijeme vajíčko rozšlehané v trošce mléka a položíme plátky másla.

  8. Dáme do vyhřáté trouby na cca 1-20 min zapéct, než povrch zezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!