Rýžový nákyp s tvarohem a ovocem (bez cukru, rýže z parního hrnce)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Rýže:
300 g hnědé rýže
700 ml mléka
1 PL rýžového sirupu
špetka skořice
Náplň do rýže:
100 g másla
2 vejce
1 PL datlového sirupu
špetka citronové kůry
Tvarohová náplň:
450 g tvarohu
3 PL datlového sirupu
Dále:
ovoce
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Rýži dáme do nádoby vhodné do parního hrnce, zalijeme mlékem, přidáme rýžový sirup a špetku skořice. Pořádně promícháme, hlavně rozmícháme rýžový sirup, je hustší, tak aby se neslepil s kousky rýže na jednom místě. Dáme do parního hrnce a paříme cca 50-60 minut. Necháme vychladnout.

  2. Bílky vyšleháme ve sníh. Žloutky umícháme se změklým máslem a datlovým sirupem, přidámě citronovou kůru.

  3. Přidáme vychladlou rýži a všechno pořádně promícháme.

  4. Tvaroh umícháme s datlovým sirupem.

  5. Pekáč nebo zapékací misuku vymažeme máslem a dáme tam polovinu rýžové směsi. Na ni dáme tvarohovou směs, kterou hustě poklademe ovocem. Na konec dáme zbytek rýže.

  6. Dáme péct do trouby na cca 180 stupňů.

  7. Po 30 minutách vytáhneme z trouby, poklademe kousky másla a vrátíme zpět do trouby. Zapékáme ještě asi 30 minut - než se na povrchu vytvoří krustička.

  8. Podáváme s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!