Rýžové mléko

Recepty, Nápoje

Suroviny

100 g rýže (jedno jaké, ale nejchutnější je pro mě hnědá)
700 ml vody
1 lžíce medu
1 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Rýži necháme přes noc namáčet, slijeme vodu, propláchneme a uvaříme do měkka, klidně rozvaříme. Slijeme, proláchneme studenou vodou.

  2. Studenou rýži rozmixujeme se 700 ml studené vody na nejvyšší stupeň, poté přecedíme přes plátýnko.

  3. Přidáme med a sirup. Uchováváme v ledničce, spotřebujeme nejlépe do 3 dnů, rychle se kazí.

  4. Zbylou rýži nevyhazuji, přidám k ní bílý jogurt, javorový sirup a mám skvělou sváču:D


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!