Bagety z kefíru
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 60 ml vody
- 240 g kefíru (nejlépe domácí)
- 480 g hladké mouky
- 30 g změklého sádla
- 1,5 – 2 lžičky soli
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička cukru
- 15 g čerstvého droždí
Postup Bagety z kefíru
Postup přípravy receptu
-
Z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) uděláme kvásek a necháme ho asi 20 minut vykynout.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme zakryté v míse asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly a z každého uděláme bulku – všechny pak necháme znovu pár minut odpočívat, než z nich vyválíme bagety.
Bagetky které necháme na plechu vykynout, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypeme semínky (použita konopná) a ve vyhřáté troubě upečeme (180°C, asi 20-25 min).