Vepřové na paprice protkané anglickou slaninou a mrkví
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 kg vepřové kýty
- 2 střední cibule
- 1 mrkev
- 50 g anglické slaniny
- 1 červená kapie
- 3 PL sádla
- 2 PL sladké papriky
- hladká mouka
- 1 dcl smetany
- sůl
- pepř mletý
- divoké koření přiměřeně
- vepřový vývar
- kousek másla
Postup Vepřové na paprice protkané anglickou slaninou a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Maso prošpikujeme anglickou slaninou, mrkví a okořeníme soli a pepřem. Orestujeme na sádle v litinovém pekáči ze všech stran, aby se zatáhlo, maso dáme stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli s červenou kapii, divoké koření (kuličky, bobkový list) do zlatova.
Posypeme mletou červenou paprikou, dobře promícháme a ihned podlijeme silným vepřovým vývarem (vývary mám zamražené), aby nám paprika nezhořkla.
Přidáme zpět maso a dokořeníme, přikryjeme víkem a dáme na 220°C vyhřáté trouby asi na 45 minut, pokud je potřeba, podlijeme a ještě 10 minut dopékáme odkryté.
Po uvaření maso vyjmeme a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Necháme převařit, přidáme kousek másla, maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat s houskovým knedlíkem či těstovinou.