Rýžové koule (onigiri)

Recepty, Přílohy

Suroviny

rýže
nori (řasa)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si nasypeme 1 hrníček (250 ml odměrka) rýže a přilijeme 2 hrníčky (250 ml odměrka) vody vařené ve varné konvici. Osolíme podle chuti a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme po dobu 20ti minut. Po té rýži odstavíme a necháme trochu vychladnout.

  2. Namokříme si ruce a z rýže začneme tvarovat koule. Musíme rýži pořádně stlačit, aby se po vychladnutí koule nerozpadla.

  3. Vytvarujeme malý důlek a vložíme nějaké to překvapení (kousek smaženého masa, uzený losos nebo japonské nakládané švestky a jiné slané věci, prostě co má kdo rád). Po té z ní můžete vytvarovat trojúhelník, a to tak, že jednu dlaň použijeme jako podložku a pomocí druhé dlaně (která je zahnutá do stříšky) opatrně stlačujeme a upravujeme. Nakonec přebalíme listem nori.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!