Rýžové koule (onigiri)
Recepty, PřílohyPostup Rýžové koule (onigiri)
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si nasypeme 1 hrníček (250 ml odměrka) rýže a přilijeme 2 hrníčky (250 ml odměrka) vody vařené ve varné konvici. Osolíme podle chuti a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme po dobu 20ti minut. Po té rýži odstavíme a necháme trochu vychladnout.
Namokříme si ruce a z rýže začneme tvarovat koule. Musíme rýži pořádně stlačit, aby se po vychladnutí koule nerozpadla.
Vytvarujeme malý důlek a vložíme nějaké to překvapení (kousek smaženého masa, uzený losos nebo japonské nakládané švestky a jiné slané věci, prostě co má kdo rád). Po té z ní můžete vytvarovat trojúhelník, a to tak, že jednu dlaň použijeme jako podložku a pomocí druhé dlaně (která je zahnutá do stříšky) opatrně stlačujeme a upravujeme. Nakonec přebalíme listem nori.