Rychlý oběd z vepřového masa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové panenky
- 1 cibule
- olej
- sůl
- zázvor
- hladká mouka
- 1/2 masoxu
- Jakoukoliv mraženou zeleninu (měla jsem Babiččinu+fazolky)
- 1 cibuli
- olej
- 1/2 zeleninového bujónu
- sůl
Postup Rychlý oběd z vepřového masa
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, nasolíme, posypeme zázvorem a obalíme v hladké mouce. Na pánev dáme trochu oleje a maso na něm zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhlo, pak přidáme cibuli pokrájenou na měsíčky, osmažíme jí a dáme malinko vody, přikryjeme a dusíme, občas otáčíme.
Během dušení dáme masox a pokud se nám šťáva vydusí dolijeme vodou a dosolíme. Šťáva je mírně zahuštěná moukou z obaleného masa.
Zeleninu dáme opražit na olej s cibulí, přidáme zeleninový bujón, nezakryté pomalu vaříme, aby zelenina byla jako příloha křehká a dosolíme.