Rychlý oběd z vepřového masa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové panenky
1 cibule
olej
sůl
zázvor
hladká mouka
1/2 masoxu
Jakoukoliv mraženou zeleninu (měla jsem Babiččinu+fazolky)
1 cibuli
olej
1/2 zeleninového bujónu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, nasolíme, posypeme zázvorem a obalíme v hladké mouce. Na pánev dáme trochu oleje a maso na něm zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhlo, pak přidáme cibuli pokrájenou na měsíčky, osmažíme jí a dáme malinko vody, přikryjeme a dusíme, občas otáčíme.

  2. Během dušení dáme masox a pokud se nám šťáva vydusí dolijeme vodou a dosolíme. Šťáva je mírně zahuštěná moukou z obaleného masa.

  3. Zeleninu dáme opražit na olej s cibulí, přidáme zeleninový bujón, nezakryté pomalu vaříme, aby zelenina byla jako příloha křehká a dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!