Plněná paprika na hříbkách a rajčatech
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mleté vepřové plece
- 6 čerstvých paprik (nebo víc, záleží na velikosti)
- 100 ml 12% smetany na vaření
- sůl
- pepř
- 2 lžičky balkánské Čubrice
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 stroužky česneku
- Dále budeme potřebovat:
- 2 lžíce sádla
- 1 větší cibuli
- 300 g mražených hub
- 5 masitých rajčat
- 200-300 ml vývaru nebo vodu a masox (gelový bujon...)
- sůl
- 1 lžička cukru
- pepř
- 2 lžíce jíška tmavá Knorr
Postup Plněná paprika na hříbkách a rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Maso okořeníme (krom soli), přidáme smetanu a řádně promícháme a propracujeme. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici. Na druhý den před přípravou teprve podle chuti a potřeby osolíme.
Papriky omyjeme, uřízneme jim prdelky, vybereme zrníčka a masovou směsí je naplníme.
V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme na osminky pokrájená rajčata, přidáme sůl, pepř a cukr a necháme lehce restovat. Přidáme papriky a rozmrazené houby.
Podlijeme vývarem a přikryté pečeme v troubě na 200°C 30 minut. Pak odklopíme a pečeme dalších 30 minut.
Papriky během druhého pečení obracíme. Podle potřeby doléváme vodou nebo vývarem a nakonec přidáme hotovou tmavou jíšku. Necháme provařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme s vařeným bramborem.