Plněná paprika na hříbkách a rajčatech

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mleté vepřové plece
6 čerstvých paprik (nebo víc, záleží na velikosti)
100 ml 12% smetany na vaření
sůl
pepř
2 lžičky balkánské Čubrice
2 lžičky drceného kmínu
2 stroužky česneku
Dále budeme potřebovat:
2 lžíce sádla
1 větší cibuli
300 g mražených hub
5 masitých rajčat
200-300 ml vývaru nebo vodu a masox (gelový bujon...)
sůl
1 lžička cukru
pepř
2 lžíce jíška tmavá Knorr

Postup přípravy receptu

  1. Maso okořeníme (krom soli), přidáme smetanu a řádně promícháme a propracujeme. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici. Na druhý den před přípravou teprve podle chuti a potřeby osolíme.

  2. Papriky omyjeme, uřízneme jim prdelky, vybereme zrníčka a masovou směsí je naplníme.

  3. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme na osminky pokrájená rajčata, přidáme sůl, pepř a cukr a necháme lehce restovat. Přidáme papriky a rozmrazené houby.

  4. Podlijeme vývarem a přikryté pečeme v troubě na 200°C 30 minut. Pak odklopíme a pečeme dalších 30 minut.

  5. Papriky během druhého pečení obracíme. Podle potřeby doléváme vodou nebo vývarem a nakonec přidáme hotovou tmavou jíšku. Necháme provařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!