Rychlá sekaná
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 0,5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)
- 3 rohlíky
- cca 2 dcl mléka
- 2 vejce
- lžička sušeného česneku (nemusí být)
- rovná polévková lžíce vegety (kuchárku...)
- 2 velké hrsti sušené smažené cibule (z trhů z vietnamských tržišť)
- podle potřeby trochu strouhánky
- několik plátků špeku nebo slaniny
Postup Rychlá sekaná
Postup přípravy receptu
-
V míse natrháme rohlíky na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.
Přidáme najemno mleté maso - buď mleté doma nebo z obchodu, který máte ověřený (přiznávám, že kupuji občas v Lidlu a jsem spokojená).
Přidáme podle chuti česnek (nemusí být), vegetu nebo jinou suchou polévkovou přísadu (pozor na obsah soli, má nejméně 54%), vejce a smaženou sušenou cibuli - čím více, tím lépe. Pokud nemáte kupovanou, můžete si cibulku osmažit sami - hezky dohněda a na ubrousku zbavit tuku.
Důkladně promícháme - můžete i v robotu. Podle potřeby lze trochu zahustit strouhánkou. Pečeme 2 šišky pokryté trochou špeku nepřikryté, nepodlité asi 20 minut na cca 160-170 st., potom trošku podlijeme vodou a dopékáme dozlatova.