Květákový mozeček s kapií a hráškem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

6 žloutků
6 růžiček květáku
2 kusy zelené části lahůdkové cibulky
1 kus menší červené kapie
3-4 lžíce hrášku
sůl
pepř
řepkový olej podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Růžičky květáku krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme a nechame trošku vychladit. Pak je nasekáme nadrobno a prozatím necháme bokem.

  2. Cibulky nakrájíme na jemná kolečka a necháme rozvonět na oleji. Přidáme nasekaný květák, na malé kostičky nakrájenou kapii a hrášek. Restujeme tak 5-7 minut.

  3. Žloutky oddělíme od bílků, (ty necháme pro jiné využití), rozšleháme je a nalijeme na květák. Necháme je malinko srazit a odstavíme od zdroje tepla. Ještě chvíli směs promícháváme. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!