Květákový mozeček s kapií a hráškem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 6 žloutků
- 6 růžiček květáku
- 2 kusy zelené části lahůdkové cibulky
- 1 kus menší červené kapie
- 3-4 lžíce hrášku
- sůl
- pepř
- řepkový olej podle potřeby
Postup Květákový mozeček s kapií a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Růžičky květáku krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme a nechame trošku vychladit. Pak je nasekáme nadrobno a prozatím necháme bokem.
Cibulky nakrájíme na jemná kolečka a necháme rozvonět na oleji. Přidáme nasekaný květák, na malé kostičky nakrájenou kapii a hrášek. Restujeme tak 5-7 minut.
Žloutky oddělíme od bílků, (ty necháme pro jiné využití), rozšleháme je a nalijeme na květák. Necháme je malinko srazit a odstavíme od zdroje tepla. Ještě chvíli směs promícháváme. Podáváme s vařeným bramborem.