Ruske plnene pampusiky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 450 g polohrubé mouky
- 250 ml teplé vody
- 4 PL slunečnicového oleje
- 1 KL soli
- 1 KL cukru
- Nádivka:
- 100 g sýru Feta (nádivku si můžete volit libovolnou)
- čerstvě pokrájený kopr (nebo jiné bylinky)
- 4-5 menších rajčat
- olej na smažení
Postup Ruske plnene pampusiky
Postup přípravy receptu
-
Vodu zohrejme na teplu (ja som neprevarala). Pridame cukor, sol, olej a premiesame. Pridame do misy s preosiatou mukou a vypracujeme cesto.
Prikryjeme utierkou (aby neobschlo) a nechame odpocivat 30 minut. Potom cesto rozdelime na dve polovice. Rozvalkame si plat s cca priemerom 35 cm, hrubkou 2 mm a prelozime na cistu utierku.
Druhe cesto rozvalkame na cca 32 cm. Mensie paradajky nakrajame na kolieska a na paradajky ulozime trochu plnky (feta rozmiesana a pridany posekany kopor).
Prikryjeme cestom, ktore sme si rozvalkali ako prve a formickou vykrajujeme kolieska tesne okolo paradajky.
Mozno preto neboli moje pampusiky take pekne, okruhle, pretoze ja som vykrajovala trochu vacsie kolieska ako boli paradajky.
Vyprazame v dobre rozohriatom oleji do zlatista z obocho stran (ako sisky).
Po vybrati z oleja dame odkvapat na papierovu utierku.
Nechame ochladit a potom sa uz mozeme pusti do nich. Z uvedej davky mi vyslo 23 papmusikov o priemere 7 cm.