Roštěnky s celým česnekem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky vysokého roštěnce
- 12 stroužků naloženého česneku
- 4 syrové stroužky česneku
- 5 dkg špeku
- 1 větší cibule
- půlka cukety
- červená paprika
- oleje
- máslo
- sůl
- pepř
- plátek chleba
Postup Roštěnky s celým česnekem
Postup přípravy receptu
-
Plátky roštěné omyjeme, po stranách nakrájíme, rozklepeme a osolíme a opepříme. Stroužky syrového česneku utřeme a natřeme na maso.
V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou.
Na rozpálený olej po mase vhodíme kostičky špeku, zpěníme na jemno nakrájenou cibulku a vložíme maso zpět, přidáme část másla, podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a dusíme.
Když je maso poloměkké, přidáme k němu nadrobno pokrájenou cuketu s červenou paprikou, 1 plátek chleba natrhaný na malé kousky a dusíme doměkka.
Zelenina s chlebem se rozvaří a zahustí nám šťávu, do které asi 10 minut před podáváním přidáme i s trochou nálevu několik stroužků naloženého česneku. Podáváme s knedlíkem.